• ZVVO Sandow voelt zich bedreigd bij ZOG

  • Haarlem * ZVVO Sandow 1 is onverdiend met 5-4 onderuitgegaan tegen ZOG 2. De Purmerenders voelden zich geïntimideerd door zowel de spelers als supporters van de tegenpartij. Sandow is van plan de bond in te lichten over de dreigende sfeer. De arbiter trad niet op tegen het geweld en gaf ZOG in de laatste twee minuten zelfs twee vrije trappen cadeau, waardoor Sandow een 3-4 voorsprong omgezet zag worden in een 5-4 nederlaag.
    Bij de rust was het 3-3. De Sandow goals werden gescoord door Dennis Jansen, Nick Wals en Donny Gerver. De 3-4 na de draai was van Mathijs de Gast.

    Het bestuur van Sandow heeft de klacht in eerste instantie bij het bestuur van ZOG aanhangig gemaakt om later de KNVB te informeren.

  • 3 Reacties

    We kregen alle ziektes die er bestaan om de oren, zelfs onze coach werd uitgescholden voor van alles en nog wat. We werden bedreigd door de tegenspelers, de tijdwaarnemers en de supporters die achter onze bank de zaal in kwamen. Zolang ik zaalvoetbal heb ik nog nooit zo'n helse wedstrijd en zo'n intimiderende vereniging meegemaakt. Ik zaalvoetbal al 7 jaar en heb heel wat clubs meegemaakt, maar deze club was zo verschrikkelijk, het ging helemaal nergens over.

    Reageer

    Beste bestuursleden, ik was aanwezig bij de genoemde wedstrijd en de bedreigende sfeer was meer dan aanwezig. Ik kan me niet voorstellen dat dit team zich anders gedraagt bij de overige wedstrijden en ook de aanwezige "supporters" van deze heren droegen bij aan de nare sfeer. Na de wedstrijd ging ik met 2 spelers en een vriendin met de auto terug naar Purmerend en werd even dwarsgezeten door een zwarte VW Golf met daarin 4 "petgozers" die ook aanwezig waren in de OG hal en het duidelijk even op ons gemunt hadden. Als oud-voorzitter van V.V. De Wherevogels adviseer ik dringend om de klacht (desnoods alleen als "melding") neer te leggen bij de KNVB. Het is niet vreemd als daar al meermalen geklaagd is over dit team en wellicht is er een statistiek aangelegd van gele en rode kaarten bij de KNVB. Deze misstanden moeten de wereld uit en formele meldingen helpen daarbij. Met sportieve groet, Wim Buts (vader keeper Senioren 1)

    Reageer

    Heeft het bestuur na mijn eerdere reactie (zie hieronder) inmiddels iets gehoord van ZOG? Zijn verdere acties richting KNVB ondernomen? Inmiddels zijn de spelers van het 1e team ook geïnformeerd door Matio Schep dat de KNVB een boete heeft opgelegd aan dit team wegens het niet wensen te spelen tegen VNS United, na de excessen bij de uitwedstrijd van de JO19 een week daarvoor. Vraag: is over deze excessen contact geweest met de KNVB? Die heeft niet voor niets een noodtelefoonnummer ingericht om zaken als daar ervaren te melden.Nogmaals: als niemand dit soort excessen meldt bij de KNVB gaat die ervan uit dat er niets gebeurd is. Krijgt men die melding wel en is dat een vaker voorkomend fenomeen, dan wordt opgetreden tegen het betreffende team dan wel de vereniging zelf, welke verantwoordelijk blijft boor een correcte gang van zaken. Graag reactie!

    Reageer