• Woensdag 12 april kwamen de zwart-rode naar Hoogkarspel, het was een inval-wedstrijd voor het huidige team van Sandow. De jongens wisten dat Sandow de vorige keer 4-0 had gewonnen. Als er vandaag gewonnen zou worden dan eindigden de jongens van Sandow als derde in de competitie.
    Na een korte warming-up kon de wedstrijd beginnen.

Na minder dan een paar minuten scoort Ryan al de eerste goal op een goed uitgespeelde aanval, 1-0 Sandow. Niet heel lang na de 1e goal scoort Ryan zijn 2e van de dag, op een bal van Melle. Het ging de jongens makkelijk af dus volgde snel de derde goal, Ryan scoort zijn 3e binnen 5 minuten, wie anders? Bot Meubelen had het heel lastig tegen de mannen, vervolgens scoort Steph ook op een fraaie steekpass van Melle een goal. Inmiddels 0-4 voor de jongens, na minder dan een kwart van de wedstrijd. Onze goalgetter Ryan maakt de 0-5. Nu Bot Meubelen, de keeper gooit de bal na een aanval van ons naar een van hun spelers, die 1 op 1 gaat met Joost. Joost pakt de bal maar in de rebound gaat de bal er alsnog in, niks aan de hand, 1-5.  De jongens gaan gewoon lekker door, Ryan scoort ook maar even een keer vanuit een pass van onze “assisten koning”Melle (3 assisten al). Vigo pikt ook nog even een goaltje mee, de 7e inmiddels van de zwart-rode. De 1-8 was een prachtige aanval, Levi speelt Melle in, Melle zet Steph voor de keeper en scoort. De scheids fluit af, eerste helft voorbij. Bot Meubelen heeft amper iets gecreëerd, maar bij ZZVO Sandow ging het lekker, zoals als u al las.

Na slechts 2 minuten rust wordt de wedstrijd weer hervat. Levi scoort snel na rust de 1-9, maar daarop volgt ook snel weer de tegenslag van Bot Meubelen, 2-9. Geen stress, Melle scoort de 2-10. Het doel van de jongens was om de doelpunten die ze hadden gescoord te verdubbelen, ze waren goed op weg! Terwijl de mannen erop los scoren, houd Vigo alles achterin dicht, geen gevaar meer van de kant van het gele Bot Meubelen. De 2-11 volgt na een pass van Melle (natuurlijk), op Levi, die hem afmaakt. Nu zijn de rollen omgedraaid, Ryan geeft nu de assist en Melle scoort, 2-12. Ryan wilt ook de titel van “assisten koning” bemachtigen, Ryan geeft 3 assisten achter elkaar; de bal zojuist op Melle, nu op Levi die de bal over de keeper heen lobt en Steph, 2-14. Melle geeft een pass, dit maal op Steph, die hem natuurlijk scoort! Vigo pikt, ondanks dat hij achterin niemand er langs laat, zijn 2e goal van de dag mee. Lekker bezig! De laatste goal is een solo van Levi, die hem langs vervolgens langs de keeper schiet. De eindstand is 2-17 geworden, in het voordeel van de zwart-rode. Bot Meubelen was vrijwel kansloos.

Na de wedstrijd gaf de scheids nog een compliment aan het team, hij zei tegen de coach: ’Ik fluit nu al 35 jaar jeugd wedstrijden in de zaal, maar dit heb ik nog nooit gezien.’ Een mooi compliment (vandaar dat we de volgende dag al werden uitgenodigd voor het districts-kampioenschap)! Na de wedstrijd in de kleedkamer zat de sfeer er goed in, dat kwam door de winst en natuurlijk door Joost de gangmaker. Joost keepte overigens een uitstekende wedstrijd, maar dat hij als enige weer niet scoort is wel jammer… Top gedaan jongens!

Naam: Goals: Assists: