• ZVV Sandow JO15-1 – Avenhorn JO15-2

  Eindelijk! Eindelijk is het dan vrijdag 15 september, de dag dat we de eerste wedstrijd van het zaalvoetbalseizoen gaan spelen. En dat in de nieuwe voetbaltempel van Purmerend. Bij binnenkomst verdwaalde ik bijna zo groot was het. Het rook er nog heerlijk en het was er nog lekker warm, tijdens het voetballen ietsie te warm misschien. Gezellig met de boys een balletje trappen en ’t sfeertje was dan ook prima. Lachende gezichten en af een toe een beetje een gespannen blik. In de kleedkamer begon Joeri te praten en hij hield pas op met praten toen we aftrapten. Daarna een lekker potje gevoetbald en een paar goaltjes meegepikt. Wil ik lekker gaan douchen,  vertelt Joeri me nog even dat ik een wedstrijdverslag mag maken. Oeps! Hoeveel hebben we eigenlijk gespeeld? Gelukkig heeft Joeri het scoreverloop bijgehouden dus dat is fijn. Elke wedstrijd zal een ander de aanvoerder zijn en dan ook een wedstrijdverslag maken, en nu ben ik dus de Sjaak!

  Goed de wedstrijd dan. We begonnen goed want binnen de minuut stond het 1-0. Helaas was het niet veel later alweer 1-1. Dat we er zin in hadden was wel duidelijk want we vlogen over het veld en hadden af en toe mooie combinaties zonder achter de deur open te zetten. Maar hoewel we veel, ja best wel heel veel kansen hadden en de tegenstander veel minder was de ruststand toch maar 4-3 voor ons. Omdat ik het niet belangrijk vind wie er scoort zal ik dat niet in het verslag opnemen maar alleen onderaan vermelden.

  De tweede helft gingen we vrolijk verder en hadden we het geluk aan onze zijde. Waar we in de eerste helft nogal eens slordig balverlies leden of tegen de paal schoten vlogen de ballen er nu wel in. Af een toe een heerlijk goaltje en vermeld mag wel worden dat Levi de keeper nog even pijn deed door hem flink het bos in te sturen. Heerlijk!. Al met al denk ik dat we een leuk team hebben met jongens die ballen af pakken en veilig over spelen, stofzuigers die heel veel meter rennen en het de tegenstanders goed lastig maken en nog wat creatievelingen dan wel balgoochelaars. En dan hebben we natuurlijk ook nog onze sluitpost Joost. De enige van ons die niet bang is om zich voor een tegenstander te werpen. Als we een paar wedstrijdjes verder zijn en gewend zijn aan de plofbal, Joeri ons nog het een en ander bijbrengt en we dit sfeertje vast weten te houden dan verwacht ik dat het een heel leuk seizoen gaat worden.

  Dan zal ik hier nog even de doelpuntenmakers noemen. En oh, ja, deze eerste competitiewedstrijd hebben we gewonnen met 11-4.

  Levi, Melle, Rick en Ryan 2 goals en Steph 3

  Volgende wedstrijd woensdag 20 september.

  Groet, Steph