• ZVVO Sandow na de wissel langs Theo Tol Sport


    Purmerend * Halverwege de streekderby in de eerste klasse van het zaalvoetbal tussen ZVVO Sandow en Theo Tol Sport, gisteravond in De Beuk, leken de bezoekende Volendammers op weg naar de overwinning, want ze leidden toen met 0-3. De thuisclub gooide er daarna echter een flinke schep bovenop en trok uiteindelijk met 8-6 aan het langste eind.
    Sandow had in de eerste helft al het meeste balbezit, maar de compact spelende bezoekers gaven geen kansen weg en waren bij uitvallen gevaarlijker. Op aangeven van Sam Veerman opende Dennis Tol uit één van die counters de score en Kees Visscher verdubbelde het verschil toen de Purmerendse defensie verzuimde in te grijpen. En de 0-3 kwam op naam van Robert Molenaar na een combinatie met Ferry Plat.
    Na de wissel bracht Donny Gerver de thuisclub met twee treffers terug in de wedstrijd. Eerst draaide hij van links naar binnen en haalde hij met rechts uit en bij de tweede goal was dat andersom. Nick Klene bracht met een diagonaal schot de gelijkmaker op het bord en een puntertje van Mees Zoutberg betekende 4-3 voor Sandow. Op aangeven van Visscher zorgde Veerman voor evenwicht en dat leek het herstel van de Volendammers in te luiden. Zij waren dan ook – terecht - furieus toen Collin Brown Sandow op 5-4 bracht nadat de bal eerst duidelijk over de zijlijn was geweest. Gerver na een snelle combinatie en Vincenzo Schep met de punt zorgden voor 7-4, waarna Veerman vliegende keep werd; met succes. Door goals van Molenaar en Veerman zelf werd het 7-6, maar Schep verschalkte de opgedrongen Veerman met een boogbal: 8-6.