• ZVVO Sandow slaat aanval van Theo Tol af

    Volendam * In de eerste klasse van het zaalvoetbal is ZVVO Sandow dankzij een 2-3 overwinning in de streekderby tegen Theo Tol Sport de onbetwiste koploper gebleven.
    Aan het begin van het seizoen zou niemand voorspeld hebben dat de ontmoeting een duel tussen twee hooggeplaatste ploegen zou zijn. Dat de dit seizoen flink versterkte bezoekers koploper zouden zijn, kwam niet onverwacht, maar de Volendammers zijn eigenlijk al jaren vaste bewoners van het zogeheten rechter rijtje. Maar ze stonden dankzij drie zeges op rij slechts drie punten achter de Purmerenders; wel met een veel minder doelsaldo.
    Het verschil werd dus verdubbeld, en Theo Tol duikelde naar de vijfde plaats op de ranglijst. De Purmerenders hebben vooralsnog alleen concurrentie van SV Parkstad, dat drie punten minder heeft.
    Theo Tol nam halverwege de leiding door Sam Veerman, die via het been van Donny Gerver doel trof, maar Sandow, dat meer balbezit had en het meest in de aanval was, kwam op gelijke hoogte door een goal van Jesse Huygens, debutant uit het tweede, want vaste krachten als Dylandro Panka, Rowin Mol en Kevin Hijlkema ontbraken bij de bezoekers. Donny Gerver zette de koploper in de loop van de tweede helft op voorsprong, waarna Johan Koning bij Theo Tol het keepersshirt aantrok. Dat leidde echter niet tot de gelijkmaker, maar in de slotfase wel tot de 1-3 voor Sandow, van afstand door Huygens in een verlaten Volendams doel gemikt. In blessuretijd deed Frank Karregat iets terug voor de gastheren, maar die kwamen ondanks de tijdtrekkende scheids niet meer langszij.