• ZVVO Sandow te sterk voor Theo Tol Sport

Purmerend * Koploper ZVVO Sandow boekt een prima overwinning in de streekderby in de eerste klasse tegen middenmoter Theo Tol Sport. De thuisclub kwam uitstekend terug van een 0-2 achterstand en won het duel in de Beuk overtuigend met 5-2.
    Sandow wil promoveren naar de hoofdklasse en door het gelijkspel van concurrent Parkstad tegen Covebo gaat dat waarschijnlijk ook wel lukken. Met spelers in de gelederen die op het veld in de eerste teams voetballen bij Purmersteijn (Donny Gerver, Rowin Mol en Dyllandro Panka), ZOB (Dennis Jansen en Dennis Pals) en FC Purmerend (Dylano en Vincenzo Schep) heeft Sandow een zeer sterk team. Ook de voor de geblesseerde Dylano Schep invallende Saverio Kasanwirjo maakte een sterke indruk.
    De Volendammers staan wel in de middenmoot, maar tegen de koploper konden ze het met de met 2 snelle counters verkregen voorsprong in de tweede helft niet meer bijbenen en moesten ze alsnog vijf tegentreffers incasseren.
    Het alleen maar verdedigende Theo Tol kwam halverwege de eerste helft volledig tegen de verhouding op 0-1 en scoorde kort na de wissel zelfs 0-2. De sterk keepende Volendammer doelman kon echter niet voorkomen dat Pals en Panka de stand in evenwicht brachten en Vincenzo Schep de Purmerenders op voorsprong zette. De uitblinkende Panka zorgde in de slotfase met twee mooie treffers voor de eindstand.
    Coach Mario Schep vond het een heel eenzijdig duel, omdat Theo Tol erg laf speelde. De van de Volendamse aanvoerder, vond de winst van Sandow achteraf dan ook dik verdiend.