• ZVVO Sandow veel te sterk voor Vedette/de Remise

Purmerend * De streekderby in de hoofdklasse tussen ZVVO Sandow en Vedette/De Remise, gisteravond in De Beuk eindigde in een eclatante overwinning. Het duurde weliswaar ruim een kwartier voordat de eerste goal viel, omdat de bezoekers door stug te verdedigen de nul weten te houden, maar daarna ging het heel hard. Na 3-0 bij de wissel werd het uiteindelijk 15-2 voor Sandow, en dat was niet eens geflatteerd, want het krachtsverschil was enorm.
    Vorig seizoen speelden Sandow nog in de eerste klasse, waarin ze de titel veroverden en promoveerden naar de hoofdklasse. Daar doen ze van meet af aan goed mee.
    De bezoekers konden eigenlijk niet anders dan massaal verdedigen en hopen op een succesvolle counter. Dat verdedigen ging een tijd goed, want het tempo van Sandow was te laag en het vizier stond nog niet op scherp.
    In de 17e minuut opende Dennis Pals de score en Nigel Daniëls en Dylano Schep volgden nog vóór de wissel zijn voorbeeld.
    In de tweede helft konden de Landsmeerders het helemaal niet meer bijbenen en liep Sandow met doelpunten van Dennis Jansen, Daniëls (2x), Pals (2x), Donny Gerver en Rowin Mol naar uit 13-0. Met een mooi boogje over doelman Lorenzo de Graauw scoorde Vedette tegen. De als meespelende keeper ingezette veldspeler werd vervolgens al snel 2 keer door Mol gepasseerd, maar trof in de slotminuut ook doel uit een vrije trap, zodat de eindstand 15 -2 werd.
    Door de winst houdt Sandow uitzicht op de top en als de drie punten van de gestaakte wedstrijd bij Golden Stars 2 er nog bijkomen, staan ze met een beter doelsaldo op de 3e plek.
    Volgende week vrijdag volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Nieuweboer Architecten in Wervershoof.