• Strafschoppen nekken ZVVO Sandow in bekerduel met topklasser

Purmerend * ZVVO Sandow heeft zich niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde in het bekerduel tegen de Zaanse topklasser Kondo Budjang. Na een in de 3e minuut opgelopen 0-1 achterstand herstelde Vincenzo Schep zijn foutje door een snel uitgevoerde counter van Nick Klene bij de tweede paal in te tikken. Dit was ook de ruststand.
    Halverwege de tweede helft nam Sandow een 2-1 voorsprong met een goed uitgevoerde aanval die door Klene fraai werd afgerond. In het vervolg verzuimde Sandow om de voorsprong uit te breiden en vijf minuten voor tijd kwam Kondo langszij nadat een solo van Collin Brown door de Kondo keeper werd gepareerd en de bal wat gelukkig in de voeten van een tegenspeler belande die met een puntertje in de hoek Sandow keeper Erik de Koekkoek verraste. Dat bracht de eindstand 2-2 op het bord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.
    Helaas miste Donny Gerver de 1e pingel en Kondo benutte er drie op rij, waardoor zij door kunnen bekeren.