• De meiden van de Willem Eggertschool

 • Vorig jaar was het ijzig koud, regende het voortdurend en kregen de meiden van de Willem Eggertschool 8 vier nederlagen om de oren. Dat was vorig jaar, hoe anders ging het dit jaar tijdens het schoolvoetbaltoernooi bij FC Purmerend.

  Tussen de honderden kinderen liepen er ook 8 meisjes met een rood/zwart shirt van ZVVO Sandow aan. Ze hadden er zin in en zagen er fris uit. We hebben het over Anouk, Chelsey, Maud, Jennifer, Anne, Denise, Roos en Tessa. De opa van Chelsey had een geweldig wedstrijdplan bedacht (plezier maken)en dat was een succes. De eerste wedstrijd tegen de Klimopschool werd met 2-0 gewonnen. En wat speelden de meiden sterk en slim. De Klimopschool meisjes wisten niet waar ze het moesten zoeken. Even een uurtje wachten voordat we aan de tweede klus van de middag konden beginnen. De meiden van de Koempoelan konden er ook wat van en vochten voor elke bal. Het publiek smulde van deze fantastische partij voetbal. Dat de eindstand 1-1 werd daar kon iedereen wel mee leven.

  Even een glaasje drinken en een boterhammetje eten?????? Nu werd het echt spannend?? Oeboentoe was de tegenstander en zij hadden alles tot nu toe gewonnen en met heel veel doelpunten verschil. En weer vlogen de meiden over het veld en renden hun beentjes onder het lijf vandaan, echter deze meiden waren iets te goed voor de Eggertjes?? 4-0. Jammer maar niet getreurd want de kans op de volgende ronde was nog altijd aanwezig. Als we van De Akker zouden winnen waren we door naar de volgende ronde. En oei, wat begonnen de meiden van De Akker goed maar ze hielden stand, sterker nog, in de 10e minuut kreeg Anouk de bal en ging er als een speer vandoor en scoorde prachtig?? en als de stand zo zou blijven stonden ze in de kwartfinale?? wat een succes???? maar in de allerlaatste minuut kregen we een strafschop tegen?? iedereen hield zijn adem in ?? Maud stond geconcentreerd op de doellijn??. Het meisje van De Akker nam een enorme aanloop en schoot keihard door de muur heen en langs Maud ??.1-1??..

  Dus geen volgende ronde gehaald maar wat kunnen we trots zijn op Opa Cor??s meiden. Vijf punten gehaald, veel gelachen, en mooi voetbal gespeeld.

  Volgend jaar gaan we voor de volgende ronde. Ik bedank Chelsey, Maud, Denise, Anouk, Roos, Jennifer, Tessa, Anne en opa Cor voor een heerlijke middag en tot volgend jaar.

  Nico
  - Hier vind je alle foto's van onze meiden!