• ZVVO Sandow 1 bekert verder na winst op hoofdklasser

    Purmerend * ZVVO Sandow, koploper in de eerste klasse, heeft de bekerwedstrijd in de 4e ronde tegen hoofdklasser Golden Stars 2 met 9-7 gewonnen en bereikt daarmee de achtste finale.
    Na een matige start met veel persoonlijke fouten werd de ruststand op 3-4 bepaald.
    Dennis Jansen scoorde voor Sandow nog 1-1, waarna de Amsterdammers naar 1-4 uitliepen, maar Sandow herstelde zich knap door een fraai doelpunt van Donny Gerver en Rowin Mol scoorde de aansluitingstreffer.
    In de tweede helft ging het tot halverwege gelijk op, Dennis Jansen maakte gelijk maar Golden Stars kwam weer op voorsprong, Dennis Pals zorgde echter weer voor de gelijkmaker, waarna Sandow met snelle doelpunten van Jansen en Gerver uitliep naar 7-5. Rowin Mol bracht met een eigen doelpunt de spanning weer enigszins terug, maar Jansen wist de inmiddels als keeper ingezette extra veldspeler met een snelle counter te omspelen en bracht het verschil weer op twee doelpunten. In de slotminuten kwam Golden Stars nog even terug met een leep balletje langs keeper Erik de Koekkoek in de rechterhoek. Dennis Pals besliste uiteindelijk de wedstrijd in de slotminuut en bracht met een solo de eindstand 9-7 op het bord.
    Volgende week is Sandow vrij, woensdag 6 maart spelen ze voor de competitie in Amsterdam tegen middenmoter Schollevers.